Vi erbjuder

Hemtjänst i Varberg

Hemtjänst efter dina önskemål

Hemtjänst i Varberg

Hallands CareCenter är ett vård- och omsorgsföretag som sedan 2007 bedriver hemtjänst i Varberg. Vi bedriver hemtjänst i stora delar av Varbergs kommun. Vill du veta om vi utför hemtjänst där du bor, kontakta kontoret.
Vårt kontor ligger på Bandholtzgatan i centrala Varberg.

Vi utför alla biståndsbedömda insatser som till exempel personlig omvårdnad, promenader, inköp, tvätt, städ, följer med till läkare mm. Delegerade/instruerade hälso- och sjukvårdsinsatser i samarbete med kommunens sjuksköterskor, sjukgymnaster eller arbetsterapeuter.

Anhörigavlösning:
Detta innebär att du som närstående kan lämna din anhörig tryggt i hemmet med våra medarbetare för att uträtta ärenden och delta i aktiviteter. Under avlösningen gör vi det kunden själv önskar.

Matinköp som biståndsbedömd insats:
Inköpen i hemtjänsten görs digitalt enligt kommunens riktlinjer. Beställningen utförs tillsammans med personal från hemtjänsten via en läsplatta som personalen har med sig. Matbutiken som kommunen har avtal med heter Citybutikerna i Göteborg som är en del av Hemköp.  

Vanliga frågor och svar för dig som funderar på hemtjänst

 

Hur gör man för att få hemtjänst?

När du ansöker om stöd eller hjälp från äldreomsorgen får du träffa en omsorgshandläggare. Det görs då en utredning om ditt behov av omsorg och vilket
stöd vi kan erbjuda. Så ansöker du Du kan ansöka via telefon, blankett eller vår e-tjänst. Om du vill ansöka via e-tjänsten behöver du e-legitimation eller mobilt bank-id. En anhörig eller legal företrädare kan hjälpa dig med ansökan, om de använder din e-legitimation eller ditt mobila bank-id.

Ansökan för serviceinsatser för äldre

 

Vad får hemtjänsten göra?

Hemtjänsten skall utföra endast de insatserna som är beviljade av
biståndshandläggare. Man kan få hjälp med personlig omvårdnad såsom hjälp med klädsel. Hygien, förflyttningar, promenader, inköp, städ, dusch, avlösning, ledsagning till läkare, hjälp med att värma mat och ordna fika, tvätt, bädda säng, slänga sopor, hämta in tidning, hjälp med mediciner, träning.rengöra protes, borsta tänderna, toalettbesök.

Vad får hemtjänsten inte göra?

Hemtjänsten får inte utför insatser som inte är beslutade om och det behövs akut hjälp med något så kan man få hjälpa av hemtjänsten men då måste en handläggare kontaktas så snart det är möjligt. Det finns dock tilläggstjänster som man kan köpa direkt från det privata företaget man anlitar. För mer info så måste man kontakta handläggare.

Mer om våra tjänster

Hemstädning

vi fixar & donar

Matavhämtning

gott & enkelt

Hundbesök

av fyrbent vän